درجهت پیشرفت شهر کرمان از مدیریت شهری کرمان حمایت میکنیم
استاندار کرمان در دیدار با شهردار و رییس و اعضای شورای اسلامی شهر کرمان:
درجهت پیشرفت شهر کرمان از مدیریت شهری کرمان حمایت میکنیم
شهردار کرمان بههمراه رییس و سایر اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، با استاندار کرمان دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش کرمانآنلاین، در ابتدای این نشست، رییس شورای اسلامی شهر کرمان گفت: شهرداری با تکمیل پروژههای نیمهتمام به بزرگترین خواستۀ مردم عمل کرد.
محمد فرشاد ضمن تشکر از معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، عمران شهری را یکی از وظایف شهرداری دانست و گفت: شهرداری کرمان علیرغم وجود مشکلات، با هماهنگی و پرهیز از چالشهای بیهوده، انجام وظیفه کرده و در حال حاضر، حقوق معوقهای وجود ندارد و مطالبات پیمانکاران نیز پرداخت شده است.
وی اجرای طرحهای نیمهتمام را از دستاوردهای این دوره از مدیریت شهری بیان کرد و گفت: تعدادی دیگر از طرحها، در دست اقدام است که تقاطع غیرهمسطح «سربازان گمنام امام زمان» عجلاللهفرجه از آن جمله است.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان با تأکید بر اینکه شهرداری به بزرگترین خواسته مردم که همان تکمیل طرحهای نیمهتمام بود، جامه عمل پوشاند، گفت: تنها ۲۰ درصد از پروژهها در سالهای گذشته اجرا شده بود و ۸۰ درصد مابقی پروژهها، در این دوره اجرا و تکمیل شد.
فرشاد شهر کرمان را مرکز استان و پیشانی جنوبشرق کشور دانست و اظهار داشت: این موقعیت میطلبد تا نگاه ویژهای به شهر کرمان شود.
وی اجرای پروژۀ محور ۱۶کیلومتری سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی -از پل «شهید بهشتی» تا فرودگاه- را یکی از پروژههای بزرگ شهرداری اعلام کرد و آن را در کاهش بار ترافیکی شهر کرمان تأثیرگذار دانست.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان، اجرای ادامۀ این محور را ضروری برشمرد و با اشاره به کاهش درآمدهای شهرداری در دورۀ شیوع ویروس کرونا و اعطای تخفیفات در زمینه عوارض کسبوپیشه اصناف افزود: در حال حاضر، درآمد شهرداری تنها در امور روزمره و پرداخت حقوق هزینه میشود و برای کارهای بزرگ بودجهای نمیماند.
فرشاد تصریح کرد: شهرداری از دستگاههای دولتی مطالبات قابل ملاحظهای دارد که برای وصول مطالبات طبق قانون، از استانداری درخواست کمک داریم تا بتوانیم از این ظرفیت برای تملک املاک مسیری و بازگشایی این محور استفاده کنیم.
اصلاح سهم درآمدی شهرداری کرمان از محل ارزش افزوده
شهردار کرمان نیز در ادامۀ این نشست گفت: سهم درآمدی شهرداری کرمان از محل ارزش افزوده و بودجه عمرانی استان باید اصلاح شود.
سیدمهران عالمزاده ضمن تشریح اقدامات انجام شده و در دست اقدام شهرداری کرمان به وفاق، همدلی و همکاری اعضای شورای اسلامی شهر کرمان اشاره کرد و افزود: در زمان قبول مسولیت بهعنوان شهردار، شهرداری در زمینۀ پرداخت حقوق کارکنان وضعیت نامناسبی داشت که خوشبختانه با همدلی، همکاری و نظرات کارشناسی اعضای شورای شهر، به وضعیت ایدهآل رسید.
وی با اشاره به پرداخت حقوق کارکنان، کارگران و پیمانکاران شهرداری گفت: درآمد شهرداری در سال ۹۶ حدود ۳۲۰ میلیارد تومان بود که با اصلاح بودجه این میزان درآمد در سال گذشته به ۸۲۰ میلیارد تومان رسید.
شهردار کرمان با اشاره به رشد چهار برابری درآمد شهرداری در سهسال گذشته، درآمد پیشبینیشدۀ شهرداری در سالجاری را ۱۳۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: انتظار میرود از این میزان، ۱۱۰۰ میلیارد تومان محقق شود.
عالمزاده به کاهش ۲۰ درصدی نیرو و بازنشستهکردن تعدادی از کارکنان اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه نیروی جدیدی به مجموعه اضافه نشده؛ شهرداری منطقه پنج و سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی نیز با همان تعداد نیرو راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه از هشت پروژه شهریِ کلنگزنیشده در دورههای گذشته، شش پروژه ازجمله تقاطع غیرهمسطح شهید بهشتی (سیدی) و ساختمان شهرداری کرمان به بهرهبرداری رسیده است، گفت: تقاطع غیرهمسطح «سربازان گمنام امام زمان» عجلاللهفرجه (امیرکبیر) تا پایان سالجاری و تقاطع غیرهمسطح «شهدای خلبان» تا پایان این دورۀ شهرداری به بهرهبرداری میرسد.
شهردار کرمان ازجمله اقدامات مهم شهرداری را نصب ۴۳۰ دوربین پایش تصویری و تجهیز مرکز پلیس راهور بیان کرد و گفت: تعداد دوربینهای پایش تصویری، از 60 دوربین به 430 دوربین افزایش یافت.
وی پروژۀ آسفالت معابر شهر کرمان در قالب «پویش آسفالت» و آسفالت حدود دو میلیون مترمربع از معابر شهر کرمان در سالجاری را اقدامات دیگر دانست.
عالمزاده از مشکلات پیشِ روی شهر کرمان، به وسعت ۱۳ هزار هکتاری آن اشاره کرد و افزود: در شهر کرمان ۶۵۰ هزار نفر زندگی میکنند؛ بنابراین، وسعت بالای شهر به نسبت جمعیت، هزینههای خدمترسانی را دو تا سه برابر کرده است.
شهردار کرمان به پرداخت معوقات به قرارگاه خاتم اشاره و اعلام کرد: در حال حاضر، به قرارگاه خاتم بدهی نداریم که تاکنون، بیسابقه بوده است.
عالمزاده از بهینهسازی سیستم حملونقل عمومی و بازسازی ۶۰ دستگاه اتوبوس خبر داد و گفت: از این تعداد ۳۰ دستگاه در سال گذشته وارد چرخۀ حملونقل عمومی شده و ۳۰ دستگاه دیگر نیز در سالجاری به سیستم حملونقل عمومی اضافه خواهد شد.
وی به خریداری ۲۰ دستگاه اتوبوس جدید نیز اشاره و بیان کرد: شهرداری پس از گذشت 10 سال، موفق به خرید اتوبوس جدید شده است.
وی افزود: همچنین خودروهای سبک شهرداری نوسازی شده و خودروهای سنگین شهرداری نیز نوسازی خواهد شد.
شهردار کرمان با بیان اینکه لوایح درآمدی و شهرسازیِ شهرداری کرمان سالهایسال اصلاح نشده بود، گفت: با کارِ کارشناسی، این لوایح برای ایجاد درآمد پایدار اصلاح شد.
عالمزاده ازجمله اقدامات در حوزه معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری به برگزاری انتخابات شوراهای اجتماعی محله و انتخاب شهرداران محله و راهاندازی خانههای فرهنگ شهروندی مشارکتی خبر داد و انتخاب شهر کرمان بهعنوان پایلوت شهر دوستدار کودک را برند خوبی برای کرمان دانست.
شهردار کرمان افزود: ازجمله فعالیتهای فرهنگی هنری که مورد توجه شهروندان قرار گرفت، برگزاری جشنوارههای فصلی بود که متأسفانه بهدلیل شیوع ویروس کرونا، ادامه پیدا نکرد.
پویش «افتتاح» شهرداری کرمان از هفتۀ بیستوسوم گذشت
وی همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای این دوره از مدیریت شهرداری، ۶۰ پارک، بوستان و پیادهراه به بهرهبرداری رسیده و خواهد رسید، گفت: با راهاندازی پویش «افتتاح» با شعار «هر هفته یک افتتاح»، هر هفته شاهد بهرهبرداری از یک پروژۀ شهری هستیم که این روند تا پایان این دورۀ مدیریت شهری ادامه دارد.
عالمزاده افزود: پویش «افتتاح» شهرداری کرمان از هفتۀ بیستوسوم گذشت که آخرین پروژۀ افتتاحشده، ساختمان جدید شهرداری کرمان بود.
وی ادامه داد: در آیین افتتاح ساختمان جدید شهرداری کرمان، از حضور حجتالاسلام علیدادی سلیمانی، نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان بهرهمند شدیم، اما سعادت حضور استاندار محترم کرمان را بهدلیل سفر ایشان به تهران، نداشتیم.
شهردار کرمان در ادامه، به موانع پیشِ روی شهرداری در زمینۀ چگونگی شیوۀ تهاتر با پیمانکاران و افزایش سهم درآمدی شهرداری اشاره کرد و گفت: براساس آخرین سرشماری جمعیتی شهر کرمان در سالهای گذشته، سهم شهرداری از ارزش افزوده، بر مبنای ۵۴۰ هزار نفر جمعیت است که با اصلاح سهم شهرداری براساس افزایش جمعیت شهر کرمان، درآمد شهرداری از محل ارزش افزوده باید ۲۰ درصد افزایش یابد.
عالمزاده به کاهش سهم شهرداری کرمان بهعنوان مرکز استان از محل بودجۀ عمرانی اشاره کرد و افزود: این سهم در سالهای گذشته نسبت به امسال بیشتر بوده است؛ بنابراین، از استاندار کرمان درخواست داریم در این زمینه موارد لازم را بررسی کرده و به شهرداری کرمان کمک کند.
وی با بیان اینکه شهرداری میتواند در قبال تهاتر زمین با پیمانکاران، پروژههای بزرگی را رقم بزند، گفت: روند تهاتر زمین در تفسیر معاملات شهرداری سختگیرانهتر شده است.
شهردار کرمان افزود: با قرار گاه خاتم این تهاتر انجام شده و نتیجۀ خوبی داشته است؛ بنابراین، اگر بتوانیم شیوههای تهاتری با سایر پیمانکاران بخش خصوصی را به سرانجام برسانیم، اقدامات زیادی را میتوانیم در شهر انجام دهیم.
عالمزاده ادامه داد: حاضریم با قیمت بسیار منصفانه با پیمانکاران کار کنیم؛ بنابراین، باید در شرایط امروزی مقرارت را طوری ببینیم که بدون مانع کار کنیم تا مردم از آن بهرهمند شوند.
ساماندهی آبهای سطحی در اولویت قرار گرفته است
در ادامه، رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورا نیز به کار کارشناسی برای اصلاح لوایح درآمدی پایدار اشاره کرد و گفت: پس از آن با اولویتبندی ضرورتها، پروژههای نیمهتمام اجرا شد.
حسین چناریان، به کار کارشناسی در شورای شهر اشاره و بیان کرد: هر اقدامی براساس اعتبارات، هزینهها و درآمدهای حاصله از آن، در شورا بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی آبهای سطحی در اولویت قرار گرفته است، گفت: اجرای رینگ شهر کرمان نیز مدنظر شورای شهر است.
ارایۀ بسته تشویقی برای اصناف
رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا نیز با بیان اینکه شهر کرمان علیرغم دارا بودن آثار تاریخی، از حضور گردشگر کمبهرهتر از شهرهای دیگر است، افزود: در حال حاضر، هرچند در رکود هستیم، اما فرصت داریم تا کرمان را به خوبی معرفی کنیم.
محمدرضا معین زاده میرحسینی بازآفرینی بازار «قلعهمحمود» را ازجمله اقدامات این دوره دانست و با بیان اینکه در خصوص صنعت گردشگری، زیرساختها بسیار محدود است و اراده و هماهنگی، بیندستگاهها وجود ندارد، گفت: ارتقای خدمات گردشگری به حمایت بیشتری نیازمند است.
وی از ارایۀ بسته تشویقی برای اصناف خبر داد و گفت: در این شرایط اصناف به حمایت بیشتری نیاز دارند.
احمد حسنزاده، رییس کمیسیون اجتماعی، ورزش و جوانان شورا هم با اشاره به اینکه اساس کار را بر فعالیت در محلهها گذاشتیم، از انتخاب شهردارمحله و شکلگیری شوراهای اجتماعی محله خبر داد و افزود: در زمینۀ ورزش، به توسعه ورزش همگانی و حمایت از مدالآوران تأکید داریم.
فتحالله مؤیدی، رییس کمیسیون حقوقی شورا نیز به مشکل حاشیهنشینی در شهر کرمان و مشاغل مزاحم بهخصوص در شهرک صنعتی اشاره کرد و بررسی و رسیدگی بیشتر به این شهرک را ازسوی مدیران ارشد استان لازم برشمرد.
در ادامه، منصور ایرانمنش، عضو شورای اسلامی شهر کرمان نیز به فرسایشی و طولانیشدن پروژۀ فاضلاب شهری اشاره کرد و یادآور شد: کرمان، از شهرهای پُرمخاطره در زمینۀ زلزله است؛ بنابراین، باید حساسیت لازم در شهرداری و دستگاههای اجرایی جهت آمادگی و مقابله با آن ایجاد شود.
وی به اقدام خوب مجلس شورای اسلامی برای تصویب جبران خسارت از طریق صندوق توسعۀ ملی و بیمه همگانی ساختمانها اشاره کرد و این اقدام را برای بازسازی خانهها و کمک به مردم مؤثر دانست.
رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا نیز توسعۀ متوازن شهر را در کنار کنترل حاشیهنشینی مهم دانست و افزود: کنترل آسیبهای اجتماعی نگاه ویژهای را میطلبد.
زهرا لری، کرمان را از نظر کنترل فقر، جزو استانهای ردهپایین نام برد و به اقدامات این کمیسیون ازجمله شکلگیری خانههای فرهنگ و عقد تفاهمنامه با صندوق کارآفرینی امید برای حمایت از زنان سرپرست خانوار اشاره کرد.
وی از استاندار کرمان خواست تا در راستای ترویج نشاط در جامعه بهخصوص برای بانوان، تفرجگاههایی ایجاد شود.
لری پیشنهاد داد در شهر کرمان برای بانوان دهکدۀ ورزشی ساخته شود.
رییس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورا نیز ضمن تشکر از معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برای رفع مشکلات آرامستان جدید، به آسفالت جاده منتهی به آرامستان و نصب قبور پیشساخته اشاره کرد و افزود: مشکل زیرساختی آب و برق در آرامستان جدید، جدی است.
علی خدادادی با اشاره به ساخت کشتارگاه جدید در جاده «کرمان-رفسنجان» اظهار داشت: متأسفانه بهدلیل عدم تأمین روشنایی توسط اداره برق، نتوانستیم این مجموعه را به بهرهبرداری برسانیم.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا نیز به معضل حاشیهنشینی از بُعد شهرسازی پرداخت و گفت: حاشیهنشینی، در حال تبدیل به یک معضل شهری است و با رشد قیمت زمین، شاهد مهاجرت درونشهری از مرکز شهر به حاشیه هستیم.
رامین ارجمند کرمانی سکونتگاههای غیررسمی را نتیجۀ این مهاجرت دانست و گفت: برای جلوگیری از ساختوسازها و صدور آرای قضایی، باید این موضوع بهطور اساسی رسیدگی و بررسی شود.
مطالبات شهرداری از دستگاههای دولتی را پیگیری میکنیم
در ادامۀ این نشست، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان به موارد اقدامشده و در حال اقدام در زمینۀ مطالبات شهرداری اشاره کرد و گفت: برای مطالبات شهرداری از دستگاههای دولتی پیگیری کرده و کمک خواهیم کرد.
مصطفی موسوی آیتالهی در خصوص سهم شهرداری از ارزش افزوده گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی، آمار جدید جمعیتی شهر کرمان را اعلام کرده و این مورد در سهم ارزش افزوده شهرداری اِعمال شده است.
وی در خصوص تهاتر زمین برای فعالیت پیمانکاران گفت: در صورتی که مورد خاصی معرفی شود، هماهنگ میکنیم تا این امکان فراهم شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به وقوع چندین زمینلرزه در استان کرمان و تحت تأثیر قرار گرفتن گردشگری گفت: قصد داریم برای جذب گردشکر در شهر انار بیاض که از بافت تاریخی زیبایی برخوردار و پیشانی استان کرمان است، دهکده گردشگری ایجاد کنیم.
موسوی آیتالهی همچنین در پاسخ به طولانیشدن پروژۀ فاضلاب شهری به مشکل تخصیص بودجه اشاره کرد و افزود: این پروژه اعتبارات دولتی خوبی ندارد؛ بنابراین، آن را با توافق به بخش خصوص واگذار کردیم و شهرداری نیز در این خصوص همکاری و هماهنگی خوبی داشته است.
وی افزود: برای بیمۀ همگانی ساختمان نیز، با بیمه هماهنگ شده است.
موسوی آیتالهی از تصویب حملونقل ریلی در جلسه شورای ترافیک خبر داد و گفت: این پروژه با جذب سرمایهگذار شروع خواهد شد.
فرماندار کرمان نیز در ادامه، نصب دوربینهای پایش تصویری را از اقدامات خوب شهرداری دانست و گفت: این تعداد دوربین در کشف جرایم مؤثر بوده است.
علی بابایی همچنین بر ساماندهی حاشیهنشینی در شهر کرمان تأکید کرد و گفت: حاشیهنشینی در شهر کرمان یکی از معضلاتی است که باید هرچه سریعتر نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
از شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمان حمایت خواهیم کرد
در پایان این نشست، استاندار کرمان در جمعبندی گفتوگوها، بیان کرد: برای هر برنامهریزی که به نفع مردم و در راستای پیشرفت شهر کرمان باشد، از شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمان حمایت خواهیم کرد.
علی زینیوند با بیان اینکه پایهگذاری اقدامات خوب، موجب ادامۀ راه توسط مدیران دیگر میشود، گفت: شورای اسلامی شهر در این دوره علاوه بر اینکه پختگی و تجربۀ لازم را دارد، سلایق متنوع را نیز کنار هم قرار داده است.
وی وجود دیدگاههای متنوع و در عین حال کار کردن با وفاق و همدلی در کنار یکدیگر را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: این مهم در شهر کرمان بهخصوص در شهرداری و شورا بهخوبی رعایت شده و میتواند الگویی برای سایر شهرها باشد.
استاندار کرمان وجود عقلانیت و اجماع را برای اداره کشور لازم دانست و گفت: این ویژگی در شورای اسلامی شهر کرمان وجود دارد و ثبات مدیریت شهری و همراهی با آن نشانۀ خوبی است.
زینیوند با بیان اینکه تا آنجاکه در حیطۀ اختیارات استانداری باشد، به شهرداری کمک میکنیم، گفت: در صورت نیاز از رایزنی و گفتوگو با مقامات بالاتر نیز دریغ نخواهیم کرد.
وی افزود: در صورت نیاز به سرعتبخشیدن به امور مهم و نیاز به کوتاهکردن فرایند اداری، آمادگی داریم مشکلات را حلوفصل کنیم.
استاندار کرمان با تأکید بر اینکه در صورتی که تصمیمگیری در خصوص یک موضوع، مهم و فوری باشد، لازم است در کمیسیونهای مربوط در شورای شهر جلسات متعدد تشکیل شود، گفت: در صورت پختگی موضوع، کمک میکنیم تا کار سرعت بیشتری بگیرد.
وی افزود: در صورتی که حل یک موضوع به برگزاری نشستی ویژه نیاز داشته باشد، حتماً بهصورت ویژه برگزار خواهد شد و منتظر موعد نشست بعد نخواهیم بود.
زینیوند کرمان را شهرِ زادگاه و مزار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی دانست و گفت: توجه همه به این شهر معطوف است و این کار شورای شهر است که شهر کرمان را چگونه تحویل نسلهای آینده دهد و تابلوی بیرونی و چندوجهی آن را نمایان کند.
وی برندسازی مقبول برای شهر کرمان با دو ویژگی مُعرف هویت و مورد پذیرش مخاطب بودن را مورد تأکید قرار داد.
حاشیهنشینی معضلی اساسی و ساماندهی آن نیازمند عزم جدی است
زینیوند حاشیهنشینی را معضلی اساسی و ساماندهی آن را نیازمند عزم جدی دانست و گفت: باید دور رینگ شهر کانالی حفر کنیم تا از گسترش حاشیهنشینی جلوگیری شود و برای حاشیهنشینیای که اتفاق افتاده، چارهاندیشی کنیم.
وی تأکید کرد: باید در این رابطه هرچه زودتر جلسات مربوط برگزار و عملیات اجرایی حفر کانال شروع شود.
استاندار در خصوص تخریب خانههایی که بهصورت غیرمجاز در حاشیۀ شهر ساخته شده است، گفت: ابتدا باید به فکر سرپناهی برای افراد ساکن در این نقاط باشیم و سپس نسبت به تخریب خانهها اقدام کنیم تا نیازمندان دچار مشکل نشوند.
استاندار کرمان با بیان اینکه میتوان از شرکتهای بزرگ بهعنوان معین اقتصادی برای ایجاد فرصت سرمایهگذاری در حاشیه شهر استفاده کرد، گفت: باید دامنه گسترش حاشیهها را با راهکاری مناسب ببندیم؛ زیرا در غیر این صورت شاهد گسترش آن خواهیم بود.
زینیوند به رفع معضل مشاغل مزاحم و همچنین استفاده از ظرفیت بازآفرینی و قوانین و مقرارت آن تأکید کرد.
استاندار کرمان افزود: از مشارکت مردم غافل نشوید و مدیریت مشارکتمحور را در شهر کرمان اثبات کنید.
وی ادامه داد: به مولدسازی املاک و زمینهای راکد اعتقاد دارم؛ ضمن اینکه پیمانکاران بخش خصوصی نیز باید تقویت شوند.
استاندار کرمان با تأکید بر اینکه در تهاتر زمین، کاربریها باید مدنظر قرار گیرد، گفت: برای زمینهایی با کاربری فرهنگی و فضای سبز، سختگیری بیشتری شود و املاک راکد را به پروژههای مهم و در جهت زیباسازی شهر تبدیل کنید.
زینیوند تعریف گذر فرهنگی شهر کرمان و ایجاد پیادهراه را نیز لازم برشمرد و گفت: روی اقتصاد شهر بهخصوص در حوزۀ فرهنگی و گردشگری کار کنید.