سرمایه گذاری در بافتهای فرسوده، شهر را متحول می کند +گزارش تصویری
شهردار کرمان عنوان کرد:
سرمایه گذاری در بافتهای فرسوده، شهر را متحول می کند
سرویس خبر: اداره روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری کرمان
شهردار کرمان گفت: سرمایه گذاری در بافت های فرسوده، شهر را متحول می کند و ایجاد ارزش افزوده برای احیا و بازسازی بافت های فرسوده شهری ضروری است.
ابوالقاسم سیف الهی در نوزدهمین نشست کمیته تخصصی مدیران بافت فرسوده شهرداری های کلان شهرهای کشور با اشاره به اینکه محدوده استان کرمان بیش از 11 درصد خاک ایران را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: کرمان پهناورترین استان کشور است که تنوع اقلیمی فراوانی در آن به چشم می خورد.
وی با بیان اینکه از 1500 هکتار بافت فرسوده در شهر کرمان، 500 هکتار بافت تاریخی است؛ خاطرنشان کرد: لازم است بافت فرسوده را از بافت تاریخی جدا دانست.
شهردار کرمان با اشاره به اینکه باید در بافت تاریخی شرایط و ضوابط را رعایت کنیم، افزود: با ایجاد کاربریهای اقتصادی باید برای رشد این مناطق تلاش کرد.
ابوالقاسم سیفالهی نداشتن امکان رقابت بافت فرسوده با سایر نقاط شهر را یکی از چالشهای این محدودهها دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد ارزش افزوده برای احیای بافتهای فرسودهی شهری در مناطقی از این دست ضروری است.
شهردار کرمان با تاکید بر اینکه تا زمانی که سودی در بافتهای فرسوده شهری وجود نداشته باشد؛ اتفاقی برای اصلاح آنها نخواهد افتاد، تصریح کرد: اجرای پروژه های شهری در بافت فرسوده شهر و ترغیب سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این نواحی، مهمترین اقدام در جهت احیای بافت فرسوده به شمار می رود.
وی با بیان اینکه تاکنون دو هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در پروژههای شهری کرمان انجام شده است؛ افزود: سرمایه گذاران به دلیل ارزش افزوده تمایل به سرمایه گذاری در بافت جدید شهر دارند، اما چیزی که در این میان مهم است احیای بافت فرسوده است و برای این مهم لازم است ابتدا پروژههای شهری بافت فرسوده را به سرمایهگذاران پیشنهاد کنیم.
شهردار کرمان با اشاره به پروژهی هتل وکیل به عنوان یکی از پروژههای مهم در بافت فرسوده و تاریخی شهر، خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در بافت فرسوده، میتواند این بخش از شهر را متحول کند.
مهندس سیف الهی در ادامه با اشاره به مشکلات و خطرات بافت فرسودهی شهر کرمان خاطرنشان کرد: در کنار زلزلهخیز بودن کرمان، بالاآمدن سطح آبهای زیرزمینی نیز خطری بزرگ محسوب می شود؛ چرا که باعث بالا آمدن سطح فاضلاب شهری تا عمق چهار متر شده و بافت فرسوده شهر کرمان را تهدید می کند.
وی سکونت مهاجران و افاغنه در بافت فرسوده کرمان را یکی دیگر از معضلات بافت فرسوده دانست و یادآور شد: با رشد زندگی مردم و بالارفتن سطح انتظارات آنها، قشر قدیمی و بافت جمعیتی اصیل و ریشه دار، بافت فرسوده را ترک کردند که موجب شد تعداد خانه های قدیمی با قیمت اجاره و خرید پایین در این مناطق افزایش یابد و محلی برای تجمع افاغنه و مهاجران شود.
سیفالهی با اشاره به اینکه اصلاح و احیای بافتهای فرسودهی شهری با مسائلی مانند ضوابط میراث فرهنگی، ارث، مالکیتهای وقفی و توجیه ساکنان روبهرو است، تصریح کرد: به همین دلیل یکی از مهمترین فعالیتها برای احیای بافت فرسوده، فرهنگسازی است که حوزهی فرهنگی اجتماعی شهرداری باید در این خصوص بیش از پیش فعالیت کند.
کرمان در زمینه نوسازی بافت فرسوده، جلوتر از اصفهان است
حسین جعفری دبیر کمیته تخصصی مدیران نوسازی بافتهای فرسودهی کلانشهرهای کشور نیز در این نشست به ایراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به بازدید از بافت فرسودهی شهر کرمان خاطرنشان کرد: در بازدید از پروژههای شهرداری کرمان در بافتهای فرسوده، احساس کردم در کرمان نسبت به اصفهان در زمینهی بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده، فعالیتهای بهتر و بیشتری انجام شده است.
جعفری همچنین با اشاره به نشستهای کمیتهی تخصصی مدیران بافتهای فرسودهی شهری کلانشهرهای کشور، اظهار داشت: خوشبختانه این نشستها دستاوردهای مهمی داشته است که توجه دستگاهها و تصمیمگیران دستگاههای شهری به بافتهای فرسوده و در اولویت قرار گرفتن بافتهای فرسوده برای شهرداریها و دولت از جمله این دستاوردها به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه سابقه نوسازی بافتهای فرسوده در ایران حدود 40 سال است، تصریح کرد: کشورهای پیشرفته در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده سابقه 200 ساله دارند و همواره برای کاهش ترافیک در بافت های فرسوده تلاش می کنند، در حالی که ما برای ورود خودرو به این بافتها برنامهریزی میکنیم.
دبیر کمیته تخصصی مدیران نوسازی بافتهای فرسودهی کلانشهرهای کشور ادامه داد: ما در امر به سازی بافتهای فرسوده، به تعریض معابر توجه داریم،این در حالی است که در کشورهای پیشرفته در این خصوص متناسب با وضعیت بافت فرسوده، برنامهریزی لازم صورت می گیرد.
تامین مالی، معضل اصلی در نوسازی بافت فرسوده است
جمشید زاده مسئول دبیرخانه بافت های فرسوده کلانشهرهای کشور نیز گفت: برنامه ریزی شهرداران برای بافت های فرسوده، فرصت ارزشمند و مغتنمی است که باید آن را به فال نیک گرفت.
وی با اشاره به لزوم حضور شهرداران در نشست های کمیته تخصصی بافت های فرسوده کلانشهرهای کشور، خاطرنشان کرد: شهرداران از طریق گذشت از منافع شهرداری به نفع شهرها، در جهت بهسازی و نجات بافت های فرسوده گام های بلند و مهمی برمی دارند.
جمشید زاده تلاش مدیران بافت های فرسوده در جهت احیای این بافت ها را قابل تقدیر دانست و یادآور شد: در بحث نوسازی بافت های فرسوده، تامین مالی یکی از مهمترین چالش هاست که همواره برای رفع آن دچار مشکل هستیم.
جمشید زاده تدوین آیین نامه را برای رفع مشکل ضروری دانست و خاطرنشان کرد: آیین نامه فرصت جدیدی را در اختیار شهرداری ها برای نوسازی بافت های فرسوده قرار خواهد داد.
بافت فرسوده کرمان در منطقه یک شهری واقع شده است
مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری کرمان نیز در نوزدهمین نشست کمیته تخصصی مدیران بافت فرسوده شهرداری های کلان شهرهای کشور، گفت: قسمت اعظم بافت فرسوده شهر کرمان در منطقه یک واقع شده است.
مهندس عسکری با اشاره به اینکه برای نوسازی بافت های فرسوده کشور، تعامل میان مسئولان مرتبط با این بافت ها در سطح ملی ضروری است، خاطرنشان کرد: با برگزاری جلسات و نشست هایی از این دست، بین مسئولان امر تبادل نظر صورت گرفته و راهکارهای جدید و موثر در خصوص بازسازی بافت های فرسوده ارائه خواهد شد.
وی در پایان، نوسازی محلات و بافت فرسوده را بر عهده شهرداری های کشور دانست و یادآور شد: مدیران بافت های فرسوده باید خود را در این زمینه مسئول دانسته و با کمک سایر مسئولان و همکاری مردم در احیای بافت فرسوده شهرهای خود تلاش کنند.